Kuvaus
Tuotteen kuvaus
Haudutettava teen kaltainen kotimainen juoma. Lehdet on fermentoitu ja kuivattu biolämmöllä.
Raaka-aine on kerätty Keski-Suomen Saarijärveltä. Keruualue on luomusertifioitu.
Tietoa horsmasta
Maitohorsma on koko Suomessa yleinen kasvi, joka valtaa nopeasti palo- ja hakkuuaukeat, mutta väistyy muutaman vuoden kuluessa muun kasvillisuuden lisääntyessä. Maitohorsma on komea punakukkainen kasvi, jonka kukinta ajoittuu keskikesään. Maitohorsman lehdet sisältävät mm. ravintokuitua, fosforia, riboflaviinia, C- ja A-vitamiinia. Lisätietoa horsman käytöstä kannattaa hakea Internetistä.
Valmistusohje ja annostelu
Valmistetaan hauduttamalla kuumassa vedessä teen lailla.
1) Keitä vesi
2) Annostele lehdet teekannuun, lusikallinen (1 gramma) vastaa noin 3 dl valmista juomaa.
3) Kaada kuuma vesi lehtien päälle ja anna hautua 3 – 5 minuuttia. Voit sekoittaa juomaa kevyesti kerran haudutuksen aikana.
4) Nauti sellaisenaan tai mausta makusiirapeilla tai hunajalla.
5) Voit tehdä toisen kannullisen kaatamalla veden jo hautuneiden lehtien päälle ja lisäämällä lehtiä puolet alkuperäisestä määrästä.
Tuotetiedot
Suomalainen luomusertifioitu fermentoitu horsman lehti, horsmankukka
Säilytys, förvarning: Kuivassa huoneen lämmössä, i torrt rumstemperatur
Lisätiedot
Gluteeniton, vegaaninen, luomu
Valmistaja: Crenoco Oy/Nordic for you