Kuvaus
Lunch2Go porokeitto on valmistettu poron paistilihasta, kotimaisista vihanneksista ja yrteistä. Liha tulee Sallan Saijan kylästä. Poronliha on eettisesti ja ekologisesti tuotettua lihaa. Kaikki ruokamme on valmistettu ensisijaisesti kotimaisista raaka-aineista.
Kuivattu on kevyttä
Kasviksissa ja sienissä on tuoreena jopa 90 % vettä ja lihassa 75 %. Kun ruoka-aineet kuivataan, poistuu annoksesta vettä ja samalla painoa keskimäärin 80 %. Vesi palautetaan valmistusvaiheessa hauduttamalla tai keittämällä. Yhden annoksen kuivapaino on 65 – 90 grammaa. Valmista ruokaa siitä tulee n. 400 grammaa.
Näin valmistat
1) Lisää ainekset ja 4,5 dl keittoastiaan. Keitä liedellä, keittimellä tai tulella 4,5 dl:ssä vettä 8 minuuttia välillä sekoittaen ja anna sitten vetäytyä 7 min.
TAI
2) Laita ainekset ruokatermokseen ja lisää n. 3,5 – 4 dl kiehuvaa vettä. Sekoita ja sulje ruokatermos. Ruoka on syötävissä 2 tunnin päästä. Käytä noin 0,5 l ruokatermosta
Ainesosat ja ravintoarvo
Ainekset: Peruna, suomalainen poronliha 24,1 %, sipuli, porkkana, persilja, siankärsämö, maissitärkkelys, mustapippuri, valkosipuli, lihaliemi, suola. Ingredienser: Potatis, finskt renkött 24,1 %, lök, morötter, majsstärkelse, persilja, rölleka, svartpeppar, vitlök, buljong, salt. Ravintosisältö/energi 100 g: Energia/energi 1563,89 kJ/ 339,63 kcal, Rasva/fet 2,87 g josta tyydyttyneitä/ varav mättat 2,64 g Hiilihydraatti/ kohlhydrat 37,16 g joista sokereita/ varav socker 8,69 g Proteiini/ protein 29,06 g Suola/ salt 2,71 g Kuitu/ fiber 6,87 g
Kuiva-aineet sekoitetaan veteen ja valmiin ruoka-annoksen koko on 400 grammaa. Voit lisätä energiaa ruokaöljyllä, voilla tai gheellä/ du kan lägga till matolja, smör eller ghee (yksi rkl on/en matsked är n./ca 120 kcal).
Säilytys, lagring: Kuivassa, huoneen lämmössä. I torrt och rumstemperatur 12 kk/mån.
Parasta ennen, bäst före: Katso pakkaus, se förpackning
Lisätiedot: Laktoositon
Valmistaja: Crenoco Oy/Nordic for you